Vanuit het LawTech Congress in Brussel: een gesprek met rechter Andrew Peck en een gesprek met Markus Hartung

Home / Uncategorized / Vanuit het LawTech Congress in Brussel: een gesprek met rechter Andrew Peck en een gesprek met Markus Hartung

LawTech Europe logo

Voor dit bericht in het Frans klik hier

Voor dit bericht in het Engels klik hier

Voor dit bericht in het Duits klik hier

 

18 december 2015 – Zoals ik eerder aangaf, is het LawTech Congress verworden tot een niet te missen evenement voor de e-discovery gemeenschap in Europa. Ik ben mogelijk een beetje bevooroordeeld, omdat ik deel uitmaak van de adviesraad van het congres en verschillende panels leidt. Echter, van alle e-discovery evenementen waartoe ik over de jaren heen ben uitgenodigd aan deel te nemen, was dit het enige dat ik gekozen heb.

 

Fred Gyebi-Ababio, de oprichter en directeur van dit uiterst ambitieuze project, heeft precies bereikt wat hij op het oog had: een evenement waarin deelnemers zich volledig bezighouden met geavanceerde themapresentaties, paneldiscussies en een scala aan nieuwste oplossingen van eersteklas standhouders en presentatoren. En de beslissing van Fred om het dit jaar naar Brussel te verplaatsen, was een goede stap, omdat het evenement zo voor meer deelnemers de deuren opende.

 

NB We zijn volgend jaar weer terug in Brussel op maandag 7 november 2016 en op dinsdag 8 november 2016, dus maak uw agenda vrij. En volgend jaar versterken we onze onderdelen omtrent Cyberbeveiliging, Digitaal Forensisch Onderzoek en Kunstmatige Intelligentie.

 

De hoofdsprekers van dit jaar waren geweldig:

 

Rechter Andrew Peck

 

Rechter Peck staat in het centrum van het e-Discovery universum met zijn veelbetekenende opvattingen over vele vraagstukken rondom het gebruik van predictieve codering bij geschillen. Op het Congres van dit jaar zei hij “laten we niet vervallen in de speech-vanachter-een-lessenaar. Laten jij en ik gewoon om de tafel gaan zitten en praten”. Zodoende boeiden we de kijkers (althans, naar mijn idee) met een praatje over het geschil “techno ecosysteem” en hoe hij zichzelf een weg heeft gebaand in dat ecosysteem door het te hebben over de statistische elementen en de procedure omtrent predictieve codering, continu actief leren, en hoe nieuwe technologische platformen zoals instant messaging, Facebook en andere sociale medianetwerken het speelveld hebben veranderd.

 

Ik vond dat we iets van dit gesprek op tape moesten hebben, dus strikte mijn collega Ryan Costello hem voor een videointerview:

LET WEL: we hebben het interview ondertiteld in het Frans. We hebben geen tijd gehad om dit in het Nederlands en het Duits te ondertitelen. Klik simpelweg op de knop “CC” rechtsonder in het scherm om de Franse ondertiteling te vertonen.

 

 

Markus Hartung

 

Markus Hartung is een advocaat en bemiddelaar, directeur van het Bucerius Center op de Advocatuur op de Bucerius Law School, Hamburg. Hij gaf een briljante toespraak over technologie en trends in de juridische markt, met de nadruk op de vraag: is het een doorslag, evolutie .. of slechts een hype? Dit alles vanuit het oogpunt van de Europese markt. Zo merkte hij op dat “advocaten niet op een consistente wijze kijken naar technologie. Noch waarderen ze het te hoog of te laag. De snelle veranderingen en ontwikkelingen maken het er niet beter op”.

 

Hij gebruikte tijdens zijn presentatie enkele prachtige slides. Bijgevolg nam mijn collega Ryan direct na zijn toespraak een interview met hem af en hebben we enkele van deze slides opgenomen.

 

LET WEL: we hebben het interview ondertiteld in het Duits. We hebben geen tijd gehad om het in het Nederlands en het Frans te ondertitelen. Klik simpelweg op de knop “CC” rechtsonder in het scherm om de Duitse ondertiteling te vertonen.


 

 

 

 

NB Meer LawTech Congress video volgen …

 

Het Project Counsel Media-team heeft zich direct na het congres bekommerd over een tal van evenementen, waardoor we ietwat achterliggen met de videoproductie. Maar we hebben enkele schitterende video’s die in januari gelanceerd zullen worden:

 

  • Een gesprek met Sally Trivino, directeur van Forensic Technology Solutions bij PwC. U zult ontdekken waarom de capaciteiten van PwC op het gebied van internationale elektronische ontdekking en forensisch onderzoek hem de beste van zijn klas maakten.

 

  • Een gesprek met Eric Laurent-Picard van het Franse bedrijf in forensisch onderzoek ECOSIX, die de verschillen tussen de Amerikaanse en Franse wijze van ontdekking bespreekt.

 

  • Een gesprek met Rob Moody, oprichter en CEO van Forensic Data Services, een internationaal erkend expert op het vlak van analyse en opsporing van fraude, die praat over hacken, identiteitsdiefstal, IP-diefstal en cyberstalking.

 

  • Een gesprek met Nigel Murray, een persoon die in de voorhoede heeft gestaan van ondersteuning bij juridische geschillen en de eDisclosure industrie in het Verenigd Koninkrijk, en die een aantal zeer concrete opvattingen heeft over wat informatiebeheer werkelijk inhoudt.

 

Dus geniet van uw vakantie en tot ziens in 2016.

Xmas card graphic 2014

Related Posts